dilluns, 28 de gener del 2008

25/01 Judici contra el CSA Can Vies vist per senténcia


Després de gairebé set hores de judici (des de les 9:30h fins més de les 4h de la tarda), la jutjessa ha decretat el vist per sentència, deixant a l’expectativa els membres del centre social a l’espera d’un veredicte sense data definida.

Per la sala polivalent de l’Audiència Provincial han passat diferents testimonis que han posat de relleu la importància de Can Vies com a seu de múltiples col.lectius que han utilitzat i utilitzen l’espai per a desenvolupar la seva activitat habitual.

S’ha qüestionat així la legitimitat de TMB per reclamar un espai que està tenint un clar us social, com ha tingut sempre al llarg de la seva història. Durant la vista, a més ha quedat desmentit l’argument a la “desesperada” de l’acusació, quan insitia a dir que l’edifici estava en estat ruïnós, mitjan un informe dels bombers confirmant l’habitabilitat de l’edifici.

També amb la declaració d’un treballador de TMB ha quedat al descobert la venda amb fins especulatius que ha fet l’empresa de les antigues cotxeres de Lutxana a Diagonal Mar. Avançant esdeveniments del que faria TMB en cas de guanyar el judici: eliminar Can Vies del mapa per construir-hi pisos de luxe.

Mentrestant, al passeig de Lluis Companys les mostres de suport i solidaritat s’han reproduit durant tot el matí. Una munió de gent, ha recolzat des de primera hora del matí als encausats i ha participat en els diferents actes que s’han realitzat. Així unes 500 persones han pogut gaudir de les actuacions de grups de música a sobre d’un camió, amenitzades en directa pels locutors de Radio Can Vies; amb les lectures de comunicats de suport de col·lectius vinguts d’arreu, amb paradetes informatives i un dinar popular que tot just es servia quan sortia la primera gent de dins.

Però, al marge de les decisions judicials, la pugna segueix en el dia a dia, on la voluntat popular ha demostrat durant tots aquests anys que Can Vies és de i pel barri.

dimecres, 16 de gener del 2008

Dissabte arrenca el Fòrum Social de Sabadell


Durant el darrer Fòrum Social Mundial (FSM), celebrat a Nairobi al gener de 2007, es va decidir que l’any 2008, enlloc d’organitzar una nova trobada mundial, es celebraria una jornada de mobilitzacions descentralitzades a tot el planeta, coincidint amb Fòrum Econòmic Mundial de Davos, (on es reuneixen els líders econòmics i polítics a nivell mundial). Les accions convocades arreu del món tindran el seu punt àlgid el Dia d’Acció Global, 26 de gener de 2008.

Als Països Catalans, més de 150 entitats i xarxes d’arreu del territori s’han adherit a la crida realitzada pel FSM i organitzaran el primer Fòrum Social Català (FSCat). Les activitats centralitzades del FSCat es celebraran a Barcelona el 25, 26 i 27 de gener. A més, des del 19 de gener es realitzaran activitats locals i descentralitzades a diferents punts del territori nacional.

El FSCat és un procés obert i participatiu amb més de cent activitats, 48 seminaris, fomentant així espais de trobada, debat i construcció d’alternatives conjuntes entre les diferents organitzacions i xarxes socials catalanes.

La vertebració territorial del FSCat és imprescindible. En aquest sentit, ja són existents el Fòrum Social de Mallorca, de Castelldefels, de València, de la Vall d’Uixó o el d´Osona. A Sabadell no podíem deixar escapar la oportunitat. És per això que durant la setmana de lluita descentralitzada impulsarem el Fòrum Social de Sabadell, emmarcat dins el FSCat.

Preparem una jornada pel proper dissabte 19 de gener. Al matí (a partir de les 11h) hi haurà una fira d’entitats i diverses activitats a la plaça Dr.Robert. Seguirem amb un dinar popular a la mateixa plaça, i a la tarda (a partir de les 18h al Casal Pere Quart), es celebrarà una presentació del FSCat, una ponència sobre la historia de l’associacionisme a Sabadell, un debat i posada en comú entorn dels eixos ja esmentats i, finalment, una extracció de les conclusions i una declaració de principis.

Així doncs animem a totes les entitats i a la gent a nivell individual a participar al FSCat-Sabadell així com a muntar una paradeta informativa i de difusió a la fira d’entitats,organitzar algun taller o activitat durant el matí i, sobretot, assistir als debats de la tarda.

És important que em pogueu fer difusió.

Fòrum Social de Sabadell

JUSTÍCIA A L'ESTIL BUSTOS

Avui, 2 anys i 9 mesos després, avui era el dia fixat per celebrar el judici contra el policia municipal acusat de detenció al jove de 14 anys DD, després de perseguir-lo per haver posat adhesius Estil Bustos, no Gràcies!.


Ens trobàvem finalment la part denunciant, l’acusat i els testimonis que havien presenciat els fets, davant la porta de la sala de vistes del jutjat d’Instrucció núm. 2 de Sabadell. Res no feia pensar que el judici no es faria, perquè els funcionaris del Jutjat ens han preguntat primer si podríem declarar en castellà, cosa a la qual ens hem negat rotundament, tant l’acusació com els testimonis. Després, la mateixa funcionària del Jutjat d’Instrucció ens ha comunicat que potser només podrien declarar dos dels tres testimonis, per tal d’agilitar (entendre’l com fer-ho ràpid) el judici. Després d’informar-li que la nostra intenció era que declaressin els tres testimonis, ja que tots tres van presenciar els fets. La jutgessa ha fet entrar les advocades de l’acusació i de l’acusat --l’agent de la guàrdia urbana que anava a ser jutjat d’una falta de lesions, amenaces i tracte vexatori--, i un cop a dins els ha comunicat que el judici es suspenia perquè ella mateixa, d’ofici (sense que cap de les parts ho demanés) entenia que havia prescrit. Això ens ha sorprès molt, doncs no sols hem estat citats pel propi Jutjat, sinó que al llarg d’aquests mesos hem anat presentant diversos escrits demanant “celeritat” , “pràctica de diligències” i “l’assenyalament de judici”, i la premsa s’havia fet ressò de la tramitació accidentada de la denúncia (cal recordar que el Jutjat va extraviar la denúncia i que un cop retrobada, mentre s’investigava com a delicte, va estar aturada durant molts mesos).


Davant aquests fets, a l’espera que la jutgessa acordi per escrit la prescripció dels fets delictius per tal de poder-la recórrer davant l’audiència provincial de Barcelona, quan tot sembla indicar que el respecte dels drets depenen de l’individu que els exercita o, si més no, que els intenta exercitar, és per això que presentarem una reclamació als òrgans judicials i estatals corresponents, perquè prenguin les accions oportunes en contra d’aquesta jutgessa, que no fa bé la seva feina.


Així mateix, fer palesa la manca de respecte que ha tingut aquest Jutjat tant per l’acusació com envers els testimonis, que han hagut de deixar les seves respectives ocupacions per tal d’assistir al judici.

dissabte, 5 de gener del 2008